Overskrift Victoria Falls Hotel

 

Victoria Falls Hotel sin terrasse
   

Victoria Falls Hotel har en fantastisk terrasse med adgang til en nydelig hage med diverse restauranter, et svømmebasseng og ikke minst en utrolig utsikt til Victoria Falls Bridge. Jernbane-broen over Zambezi, grensen mellom Zimbabwe og Zambia (se Livingstone).

Vaktholdet er strengt (og trygt), av hensyn til både to- og firbente inntrengere. En liten diskret gave og muligheten for et nattlig bad i bassenget var åpnet. Du har ikke levd hvis du ikke har svømt i måneskinn i Afrika, samtidig som du hører det ustoppelige buldret fra Victoria Falls, ispedd dumpe elefantstøt fra jungelen.

Det er heller ikke direkte "galt" å sitte i skyggen på terrassen med en duggfrisk gin/tonic. Apropos GT: Den ordinære overnattingsprisen er rådyr, rundt 3.500,- norske kroner pr. døgn i enkeltrom. Halvpensjon var inkludert fra Temareiser. Mer enn nok mat selv for en voksen mann. Det underlige var at det syntes å være komplett umulig å bruke penger i det daglige. Personlig brukte jeg rundt 200 kr på 3 døgn - og da var det aldri GT'en langt unna!

   
Vortesvin

Noe av hensikten med turen til eller kanskje vi skal si, ekspedisjonen til Afrika, var dyrelivet. Vi fikk jo en viss kjenning med det på Kapp Det Gode Håp, pingviner og bavianer.

Her i Victoria Falls økte trykket og adrenalinet steg. Lydene, luktene. Flodhester og krokodiller. Jo vi var definitivt i jungelen.

På hotellets plener dukket det da også rett som det var opp vortesvin. Skål kompis!

   
Nostalgien råder på et sted som dette. Her et bilde fra byggingen av broen i 1905. Rart å tenke at anleggsarbeiderne som drev med dette med livet som innsats, la grunnlaget for livet på luksushotellet. Bygging av The Victoria Falls Bridge