Temareiser Fredrikstad

 

Forside katalog 2003

Dette er ikke noe forsøk på å selge turene til Temareiser Fredrikstad. De selger seg selv! Men jeg har lyst til å gi en liten personlig vurdering og ambefaling.

Det er mulig jeg hadde utrolig flaks som møtte Temareiser første gang ved å delta på reisen til Mandelas land, men vellykket var det i alle fall.

Sjefen selv, Wiggo Andersen, var med som teknisk reiseleder, og med Tomm Kristiansen som faglig ansvarlig var suksessen sikret. Det ble ikke dårligere av at gruppen som sådan var veldig bra. Om det var pga tilfeldigheter eller pga et bra program eller dyktige reiseledere, vites ikke. Bare det at det var bra!

 

Temareiser Fredrikstad eies og drives av ekteparet Wiggo Andersen og Marit Larsen.* Konseptet er krystallklart: Reiser i musikkens, kunstens og litteraturens verden. Kjente og meget dyktige fagfolk bidrar med sitt engasjement til å gjøre reisene til noe mer enn en reise.

Man opplever noe, man blir med på noe man ellers ikke ville kunne vært med på (dypdykk i Soweto) og man blir klokere - eller et rikere menneske om man vil. Kvaliteten på turene gjenspeiles ved at mange, veldig mange, av deltagerne er gjengangere. Selv har undertegnede deltatt på ytterligere to turer etter den vellykkede Afrika-turen: Katalansk Vårfest (Barcelona) m/ Karstein Alnæs som faglig ansvarlig og Litteraturcruise i Middelhavet. Det er bare å slå fast at nivået holder mål.

Prisene til Temareiser virker kanskje avskrekkende på noen, for billig er det ikke. Dette er ikke charter-turer på nederste hylle. Det man imidlertid vil erfare er at sluttsummen totalt sett ikke blir så gal. Her er det utrolig mye inkludert, felles måltider, inngangsbilletter, transport, man kort og godt reiser problemfritt. De fleste har vel vært med på billige turer hvor man har kjøpt seg til "fant" underveis. Konklusjon: Hvis man orker å fronte på forhånd hva en kvalitetsreise alt inklusive egentlig koster, så er det ikke dyrt.

To små eksempler: Da vi skulle på kanotur på Zambezi hadde myndighetene plutselig lagt på en ekstra turistskatt. Kanskje ikke all verdens største beløp, men ganger du det opp med 35 blir det fort penger. Det var aldri snakk om at dette skulle veltes over på deltagerne. Eller hva med denne: Wiggo fant på at det hadde vært spennende å innta en middag i The Livingstone Room på Victoria Falls Hotel. Det er noe eget når man må ta på seg slips for spise middag i jungelen. Var det noen som krevde ekstra penger? (Hva sjefen hjemme (Marit) sa etterpå, vites ikke).

Et annet viktig element når det gjelder kvalitet er den omsorgen og omtanken reiseledelsen viser for deltagerne. Inkluderende er vel det begrepet som dekker best. Det er ikke snakk om å være et anonymt nummer, man føler det som om det er spesielt hyggelig at nettopp du er med på reisen.

* De er ikke lenger gift, men begge er fortsatt i reiselivsbransjen og Wiggo Andersen driver Temareiser Fredrikstad suverent videre.