Overskrift reise
 
 

 

 

Ingen grunn til å legge skjul på at reisen er lang, men man må jo ofre litt for å oppnå noe! Vi fløy via London. Oslo - London er en grei trip som de fleste er vant med. SAS tur/ retur - på godt og vondt.

I London gikk vi ombord i en "jumbo" fra South African Ariways. Stapp fullt fly. Trangt og litt ståkete for å være helt ærlig, men det har vel noe med pris å gjøre. Reisen gikk helt normalt uten problemer av noe slag. Etter 11 timer landet vi noenlunde presist i Cape Town. Det er en ting man skal være klar over: Det er lettvint å reise nord/ syd selv om det er langt, fordi det ikke blir snakk om noe tidsforskjell av betydning, mao man kaster ikke bort "tid" fordi man har jet-lag og går i ørska. Cape Town ligger forøvrig 1 time foran Norge (CET).

Da vi reiste fra Cape Town til Johannesburg (Soweto) benyttet vi igjen fly fra South African Airways. Turen tok vel ca 3 timer. Det er distanser å snakke om på det afrikanske kontinent!

Fra Johannesburg til Victoria Falls var det igjen ca 3 timers flytur. Denne gang med atskillig mindre og mer lokalt fly.

Fra Victoria Falls til Hwange nasjonalpark kjørte vi komfortable minibusser med air condition. Bussturen tok ca 3 timer den også.

Returen gikk motsatt vei, bortsett fra at vi dro fra Johannesburg til London. Landet i London tidlig en søndag morgen. Shoppet et par timer før flyet returnerte til Oslo.

Alle transport i Cape Town og Johannesburg foregikk i komfortable busser noe som bidro til at man aldri ble slitne av de "interne" transportene.

NB! For innehavere av SAS bonuskort skal man være klar over at South African Airways er (ihvertfall var) med i en allianse med SAS. Det blir fort poeng når man flyr så langt. Hvis jeg ikke husker helt feil ble det nok poeng på denne reisen til en tur/ retur Oslo - København. Ikke helt galt.