Program for turen
 
  Programmet dag for dag slik vi fikk det utdelt før avreise. Det lovet mye, men virkeligheten overgikk det meste! Lite visste vi hva vi skulle oppleve.  

 

DAG 1:
tirsdag 2. feb. 09

Avreise med SAS fra Gardermoen kl 15.00. Vi mellomlander i London før vi kl. 20.05 begynner den lange reisen mot Afrika. Flyet går om natten og bruker elleve timer.

DAG 2:
onsdag 3. feb. 09

Vi lander i Cape Town kl 09.25 lokal tid og reiser rett til Kirstenbosch botaniske hage og videre til vårt hotell for innsjekking. Vi spiser lunsj på idylliske Groot Constantia, det første vinhuset som ble etablert allerrede på sekstenhundretallet. Etter lunsj reiser vi til det naturskjønne Kapp Det Gode Håp; nærmere Sydpolen kommer du ikke! I Cape Town bor vi på Graeme Hotel. Hotellet ligger i gangavstand til den pittoreske og yrende handle- og fornøyelsesstedet Waterfront.
DAG 3:
torsdag 4. feb. 09

Heldagstur til fjellene og vindistriktene. Vi smaker oss gjennom Sør-Afrikas fantastiske viner på de berømte vinfarmene, Neetlingshof og Boschendal. Lunsj inkludert. Turen går gjennom områdene hvor de hvite fordrev lokale stammer på 1600-tallet. Vi passerer Victoria Verster-fengslet, hvorfra Mandela spaserte ut porten i 1990. Felles middag på kvelden.

DAG 4:
fredag 5. feb. 09
Dagen starter med en båttur til den berømte fangeøya Robben Island, hvor Mandela satt fengslet en tredel av sitt liv. Vi skal se hans celle og høre den fantastiske historien om Robben Island. Som guide har vi en tidligere politisk fange og som sjåfør en tidligere fangevokter....og i strandkanten vagger fornøyde pingviner. Ettermiddagen til fri disposisjon. På kvelden samles vi til middag på La Perla, Cape Towns berømte restaurant med fisk og skalldyr på menyen.
DAG 5:
lørdag 6. feb. 09
Avreise med fly til Johannesburg. Vi besøker blant annet Vortrekker-monumentet i Pretoria, hvor boerne har hugget sin blodige historie i steinrelieffer. Vi overnatter på Holiday Inn Garden Court i Sandton, en trygg forstad til Johannesburg. Hotellet ligger like ved det største handlesenter på den sørlige halvkule. Ettermiddagen til egen disposisjon. Felles middag på kvelden.
DAG 6:
søndag 7. feb. 09
Vi besøker den svarte bydelen Soweto og opplever hvordan svarte har måttet leve. Her er huset hvor Nelson Mandela bodde. Vi besøker også stedene hvor opprøret i 1976 fant sted og møter de som opplevde massakren på nært hold. Lunsjen spiser vi på et av Sowetos små og enkle spisesteder. (Wandies Café).
DAG 7:
mandag 8. feb. 09
Avreise til Victoria Falls i nabolandet Zimbabwe. Vi bor på det gamle erverdige Victoria Falls Hotel. Hotellet må bare oppleves! For dem som ønsker det fortsetter dagen med et glass hvitvin på Zambezifloden. Felles middag på hotellet om kvelden.
DAG 8:
tirsdag 9. eb. 09
De morgenfriske kan dra på kanopadling på Zambezifloden. Andre kan besøke krokodillefarmen eller ta en rolig dag ved svømmebassenget. Etter lunsj vandrer vi langs den to kilometer brede fossen. Felles middag på hotellet om kvelden.
DAG 9:
onsdag 10. feb. 09
Hele dagen til fri disposisjon. Kanopadling på Zambezi, sykkeltur til Zambia, besøk på krokodillefarmen eller shopping kan også idag stå på programmet. Om kvelden samles vi igjen til middag på hotellet.
DAG 10:
torsdag 11. feb. 09
Bussreise til Hwange nasjonalpark, hvor vi tar inn på Hwange Safari Lodge. Lunsj serveres ved ankomst. Her, i hjertet av Afrika, kommer vi tett på mange av verdens truede villdyr. På besøk inne i den bevoktede nasjonalparken kan vi møte løver og elefanter, sebraer, kuduer, giraffer, antiloper og mange andre dyrearter. Felles middag på kvelden.
DAG 11:
fredag 12. feb. 09
Morgen- og kveldssafari i bushen på jakt etter nye dyrearter. I mellomtiden hygger vi oss ved hotellets svømmebasseng, hvor frekke bavianer prøver å stjele solbrillene når vaktene ikke ser det. I utkikktårnet kan du på nært hold studere dyreflokkene ved vannhullet. Lunsj og middag inkludert.
DAG 12:
lørdag 13. feb. 09
Avreise med buss fra Hwange National Park tilbake til Victoria Falls. Videre med fly til Johannesburg, hvor flyet hjem går kl. 21.30.
DAG 13:
søndag 14. feb. 09
Ankomst London i morgentimene. Videre fra London kl. 11.00 og med ankomst Gardermoen kl 14.05.