Hwange Safari Lodge

Hwange Safari Lodge holdt mål. Ingen tvil om det. Den som ønsket seg noe primitivt hadde grunn til å bli skuffet. Lodgen var en lav to etasjers bygning som lå i en halvsirkel med utsikt mot vannhullet.

Ellers var det godt med restauranter, innendørs såvel som utendørs, og selvfølgelig svømmebasseng.

Resepsjonen gir et lite inntrykk av standarden.

Resepsjonen i Hwange Safari Lodge
       
       
Utkikkstårnet til vannhullet I kveldingen samlet vi oss i utkikken, helt inntil et vannhullet og med en fantastisk utsikt over det dramaet som utspilte seg blant dyrene. En gin/ tonic og noen små cocktailpølser gjorde ikke opplevelsen mindre.
       
       
Rommet på Hwange Safari Lodge

Alle rommene hadde egen inngang fra utsiden, slik at hotellfølelsen ikke ble så påtrengende. Rommene var store og innredet i "safari-stil". Ihvertfall det vi turister forbinder med safari.

Det mest unike var utsikten. Bildet over er tatt fra rommet! Hvis nå kameraet hadde vært dreid mot høyre ville det store vannhullet ha åpenbart seg, omgitt av store grønne gressganger, med tett jungel i ytterkant.

De mest ivrige benyttet utkikkstårnet morgen og kveld. Ingen grunn til å sove, mens tusenvis av dyr oppholder seg rett i nærheten.

Forøvrig var døgnrytmen slik at man hadde gamedrives morgen og kveld. I resepsjonen hang det store tavler som ga opplysninger om hvilke dyr som var observert til hvilke tider. Ingen grunn til å tvile på hvorfor vi var her.

       
       

Ankomsten til Hwange Safari Lodge var helt utrolig og ga klar beskjed om hva som ventet oss. Rett utenfor gjerdet (vollgraven) gikk en ung elefant og ruslet. Tok seg en tur ned til et vannhull, drakk litt, dusjet seg litt og hadde det herlig tidlig på ettermiddagen.

Første gang du opplever noe slikt gjør det inntrykk. Etterhvert ble inntrykkene mange - og ikke bare av elefanter.

Elefanter er visstnok utrydningstruet, men definitivt ikke i Zimbabwe. Her har man forstått å forvalte sine naturressurser på en fornuftig måte. Nå er elefantene tvertimot i ferd med å bli et problem pga antallet.

Flere bilder av elefantenten ved vannhullet >>

Elefant ved vannhullet