Vingården Groot Constantia

Hovedhuset på vingården Groot Constantia

Første stopp på vår kulinariske ekspedisjon i Sør-Afrika var Groot Constantia. Når sant skal sies så hadde vi ikke vært så svært mange timene i landet før vi benket oss rundt bordene på Groot.

Inne i et idyllisk atrium med tett løvverk som skjermet for solen. Vi kom fra et vintertungt Norge og opplevde for første gang på mange måneder gleden ved å spise utendørs. Flere store griller forsynte oss med alle de goder man kunne ønske seg.

Undertegnede har gjort det til en regel å smake på stedets lokale pølser når han er på reise. Uten tilbehør. Det er muligens en fiks idé, men han innbiller seg at i pølsene finnes stedets sjel. Folkets lynne så å si. I så måte var pølsene på Groot Constantia en sensasjon. Her lå det mye latent temperament.

Det skal heller vel heller ikke legges skjul på at vinene gled ned i relativt bra tempo. Er man på tur - så er man på tur. Det skulle vise seg at det ble mye tur etterhvert.

Det ble en del besøk på vakre hvite vingårder etterhvert. Klassiske i sin byggestil og sterke vitnesbyrd om en tidlig kolonisering og en klar maktstruktur. Bygning Groot Constantia
     
     
Lunsj på Groot Constantia